Sırmaçek İlkokulu
Sırmaçek İlkokulu, Sırmaçek Köyü

VİZYON

Öğrencilerin ilgi yetenek ve istekleri doğrultusunda yönlendirilerek hayata ve bir üst öğrenime hazırlandığı; düşünen, sorgulayan, okuyan, araştıran, toplum ve dünya sorunlarıyla ilgili ve ruhen sağlıklı bireylerin yetiştiği bir "model okul" olmaktır.

MİSYON

Öğrencilerimizi; İnsan haklarına saygılı, çağdaş demokrasiye inanmış, hukukun üstünlüğünü benimsemiş, sorumluluk şuuru gelişmiş, karşılaştığı sorunların çözümünde aklın ve bilimin gereğini yapan, sağlıklı ve mutlu yaşamayı hedef alan, bir birey olarak yetiştirmektir.

08:40-12:00 13:00-14:30

Soba

Servis Bilgisi

Köyümüzün iklim ve ulaşım şartları sıkıntılı olduğundan dolayı servis ile ulaşım sağlanamamaktadır.

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

Bingöl İl merkezine 52 km uzaklıktaki Kiğı İlçemizin, Sırmaçek Köyü´nün merkezinde bulunmaktadır. Sırmaçek Köyü İlçe Merkezine yaklaşık 37 km mesafededir.

2011 Nüfus Sayımlarına göre köy nüfusumuz 379´dur.